Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarsallad

Krispig sallad med söta nektariner, krispiga rädisor och pepprig rättika. Så gott!

Sommarsallad
Sommarsallad
Sommarsallad
Sommarsallad Foto: Per Ranung

Sommarsallad

  • 1 påsesallad- (ca 150 g), blandad
  • 3nektariner- mogna
  • 1 knipparädisor- (200 g)
  • 1 biträttika- (100 g)
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • ätliga blommor- t.ex ringblommor

Gör så här

  1. Skölj, torka och lägg upp salladen på ett stort fat.

  2. Kärna ur och klyfta nektarinerna. Ansa och skiva rädisor och rättika tunt, gärna på mandolin. Lägg dem i isvatten så de blir extra krispiga.

  3. Födela nektariner, rädisor och rättika över salladen. Ringla över olja, citronsaft. Strö över salt och peppar. Garnera med ätliga blommor.

Vad tyckte du om receptet?