Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarsallad med rökt lax, melon och blåbär

Krispig och saftig sallad med melon och söta blåbär är gott till rökt fisk. Snabbkokta gryn vänds ner i currystekt lök och får massor av extra smak. En ny favorit är det svenska havreriset från Frebaco.

Sommarsallad med rökt lax, melon och blåbär
Sommarsallad med rökt lax, melon och blåbär
Sommarsallad med rökt lax, melon och blåbär
Foto: PER RANUNG

Ingredienser

  • 400 gvarmrökt fisk- t ex lax eller makrill
  • 2,5 dlgryn- t ex bulgur, havreris eller matvete
  • 1rödlök
  • 2 tskcurry
  • 60 gspenat
  • 500 gvattenmelon
  • 1 dlblåbär
  • 2 dlmatyoghurt
  • 12 tsksrirachasås
  • 1 tskhonung
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Häll av grynen och låt dem ånga av.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry i 1 msk smör i en stekpanna ca 1 minut. Ta av -pannan från värmen och rör ner gryn och spenat. Lägg upp grynen på ett fat eller fördela dem på 4 tallrikar.

  3. Dela fisken i bitar. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Lägg fisk och melon på salladen. Strö på blåbär.

  4. Blanda matyoghurt med srirachasås och honung. -Krydda med 1 krm salt. Servera dressingen till salladen. 

Vad tyckte du om receptet?