Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost passar utmärkt till lunch. Men den är också god som tillbehör till sommarens grillade kyckling, kryddiga korvar eller fläskkarré.

Sommarsallad med jordgubbar och ädelostSommarsallad med jordgubbar och ädelostSommarsallad med jordgubbar och ädelost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 750 gfärskpotatis
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 65 gsalladsblad- späda eller rucola
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 gjordgubbar
  • 140 gädelost
  • 0,5 dlpumpakärnor- rostade

Balsamicodressing

  • 0,75 dlolivolja
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 2 tskagavesirap
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  2. Skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av och skär den i grova bitar. Blanda den varma potatisen med hälften av dressingen.

  3. Strimla och knaperstek bacon i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Blanda potatis och sallad och lägg på ett fat. Krydda med salt och peppar.

  5. Snoppa och skär jordgubbarna i fjärdedelar. Toppa salladen med jordgubbar, smulad ost och bacon. Ringla över resten av dressingen. Strö på pumpakärnor och servera.

Vad tyckte du om receptet?