Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarsallad

Nykokta rödbetor varvas med färsk spenat, sockerärter, sparris och hyvlad parmesan i Jespers sommarsallad.

SommarsalladSommarsalladSommarsallad

Ingredienser

  • 45rödbetor- kokta
  • 200 ggrön sparris- färsk
  • 200 gsockerärter
  • 150 gspenat- färsk
  • 50 gparmesan- färsk och skivad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlbasilikablad- löst packade
  • 0,5citron- finrivet skal
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Skala och koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skär bort ca 2 cm längst ner på sparrisen. Koka sparris och sockerärter 2-3 min i lättsaltat vatten.

  2. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Blanda spenat, sockerärter och sparris i en stor skål. Lägg i rödbetor. Strö på parmesan, peppar, basilika och citronskal. Ringla över olivolja.

Vad tyckte du om receptet?