Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarsabayon med bär

Njut av sommarens friska bär tillsammans med luftig lätt sabayon smaksatt med vitt vin.

Sommarsabayon med bär
Sommarsabayon med bär
Sommarsabayon med bär

Ingredienser

  • 125 ghallon
  • 75 gblåbär
  • 6äggulor
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1 dlströsocker

Tillbehör

  • 200 gröda vinbär

Gör så här

  1. Lägg bären i en vid kastrull, t ex en sauteuse. Tillsätt äggulor, vin och socker.

  2. Värm blandningen under kraftig vispning tills de första bubblorna börjar synas. Låt krämen svalna.

  3. Fördela krämen i glas och toppa med vinbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Cecilia Lundin och Petra Pettersson