Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarrullar med räkor och örter  

Sommarrullar med räkor och örter kräver både tid och tålamod, men det är det värt. Dressingen passar också bra till laxen och den mandelkokta kycklingen.

Sommarrullar med räkor och örter  
Sommarrullar med räkor och örter  
Sommarrullar med räkor och örter  
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 100 gglasnudlar
  • 250 gräkor- skalade
  • 2 dljordnötter- salta
  • 1 krukakoriander
  • 12rispapper
  • 1 krukamynta
  • 2gemsallad
  • 2 mskfurikake

Dressing

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1lime
  • 2 dljapansk soja
  • 0,5 mskingefära- finriven
  • 1 tsksesamolja

Garnering

  • ärtskott
  • evjordnötter och furikake

Gör så här

  1. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 tsk saft. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.

  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och svalna. Klipp nudlarna med en sax.

  3. Hacka räkor, nötter och koriander. Blanda nudlarna med räkor, koriander och 2 msk av dressingen.

  4. Blötlägg rispapperen, ett och ett, i kallt vatten. Lägg det blöta papperet på torr handduk.

  5. Lägg 2–3 myntablad på rispapperet. Lägg på ett salladsblad och räkröra. Strö över jordnötter och furikake.

  6. Rulla ihop till en tajt rulle. Förvara rullarna i en fuktig handduk till servering. Fortsätt med rispapper och fyllning tills fyllningen är slut.

  7. Skär rullarna på mitten. Lägg upp på fat och servera dressingen till. Garnera med ärtskott och strö eventuellt extra jordnötter och furikake över.

Vad tyckte du om receptet?