Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glöm inte att ha något grönt med på buffébordet!
Börja med såsen. Mät upp saffranet i en liten kopp och häll på kokande vatten. Låt dra i cirka 5 minuter. Sila saffransvattnet i en skål, använd finmaskig sil.
Blanda saffransvattnet med honung och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt.
Bryt av 2-3 centimeter av den nedersta hårda delen på sparrisen. Dela sparrisen längs med.
Ansa och dela löken i klyftor. Skala och dela morötterna längs med. Ansa och dela rädisorna.
Ansa sockerärterna om det behövs.
Fräs sparris, lök och morötter i oljan i cirka 3 minuter och lägg dem i en serveringskål.
Fräs rädisor och sockerärtor i oljan i cirka 1 minut och blanda dem med sparris, lök och morötter.
Ringla över vinägretten. Salta, peppra och toppa med vattenkrasse.
Recept från Mitt kök