Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarprimörer med saffransvinägrett

Glöm inte att ha något grönt med på buffébordet!

Sommarprimörer med saffransvinägrett
Sommarprimörer med saffransvinägrett
Sommarprimörer med saffransvinägrett
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 knippasparris- 250 g
  • 1 knippalök- färsk
  • 34knippmorötter
  • 1 knipparädisor
  • 24sockerärter- ca
  • 34 mskrapsolja- eller majsolja

Vinägrett

  • 0,5 krmsaffran
  • 2 mskvatten- kokande
  • 1 mskhonung- flytande
  • 3 mskäppelcidervinäger
  • 4 mskolivolja
  • salt

Till garnering

  • flingsalt
  • svartpeppar- nymalen
  • 1 krukavattenkrasse

Gör så här

  1. Börja med såsen. Mät upp saffranet i en liten kopp och häll på kokande vatten. Låt dra i cirka 5 minuter. Sila saffransvattnet i en skål, använd finmaskig sil.

  2. Blanda saffransvattnet med honung och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt.

  3. Bryt av 2-3 centimeter av den nedersta hårda delen på sparrisen. Dela sparrisen längs med.

  4. Ansa och dela löken i klyftor. Skala och dela morötterna längs med. Ansa och dela rädisorna.

  5. Ansa sockerärterna om det behövs.

  6. Fräs sparris, lök och morötter i oljan i cirka 3 minuter och lägg dem i en serveringskål.

  7. Fräs rädisor och sockerärtor i oljan i cirka 1 minut och blanda dem med sparris, lök och morötter.

  8. Ringla över vinägretten. Salta, peppra och toppa med vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök