Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sommarpaj med färska bär och mascarpone. Mandelmassebottnar kan du baka i förväg och frysa in. Bara att fylla och grädda när du ska ha kalas.
Riv mandelmassan grovt. Skär smöret i tärningar och blanda med mandelmassa och mjöl till en deg. Tryck ut degen i en form med veckad kant och löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 175°. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min.
Fyllning: Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa äggulor och socker fluffigt. Rör ut mascarponeosten med mjölken. Blanda ost och vaniljfrön med ägg- och sockerblandningen. Häll krämen i formen. Strö bären över fyllningen. Grädda mitt i ugnen 30–35 min. Låt kallna.
Garnering: Garnera kakan med färska bär. Pudra över florsocker. Servera pajen ljummen eller kyld med en klick vispgrädde.