Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarmüsli med nötter och torkade bär

Sätt guldkant på dina vänners frukost med hemgjord müsli. Har du ingen fin låda eller ask hemma, går det lika bra med cellofan eller bakplåtspapper som du virar till en strut.

Sommarmüsli med nötter och torkade bär
Sommarmüsli med nötter och torkade bär
Sommarmüsli med nötter och torkade bär
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 8 dlhavregryn
  • 6 dlrågflingor
  • 2 dlsolroskärnor
  • 1 dlhasselnötter
  • 1 dlvalnötter
  • 0,5 dlkokosflingor
  • 1 dlvatten
  • 1 dllönnsirap- eller ljus sirap,eller honung
  • 4 mskolja
  • 1 mskkanel- malen
  • 1vaniljstång- eller 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 dlbär- cirka torkade eller frukt, till exempel nyponskal, blåbär, jordgubbar, aprikoser, russin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna. Grovhacka nötterna och blanda med grynen. Blanda ner kokosen.

  2. Blanda vatten, sirap, olja, kanel och vanilj i en bunke. Häll blandningen över flingorna och rör om tills grynen blandats ordentligt med honungsoljan.

  3. Rosta flingorna mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Rör om några gånger under tiden.

  4. Hacka de större frukterna rör ner dem och de torkade bären i flingblandningen och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök