Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarketchup till pastan

Denna lättgjorda ketchupen kan få vara lite grov i konsistensen när den serveras till pasta. Såsen är en färskvara men håller ändå 5 dagar i kylskåp. Ketchupen kan även frysas. Den här satsen är lagom som pastasås till 4 personer. Servera gärna lättkokta, späda grönsaker till.

Sommarketchup till pastan
Sommarketchup till pastan
Sommarketchup till pastan

Ingredienser

  • 9tomater- stora och mogna
  • 3 mskolivolja
  • 2schalottenlökar- finhackade
  • 2 tskingefära- riven och färsk
  • 1,5 mskäppelcidervinäger
  • 1,5 mskhonung
  • 0,5 krmkryddnejlikor- malda
  • 0,5 krmkanel- mald
  • 1 tsksalt
  • 3 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Halvera tomaterna på tvären och tag bort kärnorna med hjälp av en tesked. Skär köttet i cm-stora tärningar.

  2. Hetta upp oljan i en vid kastrull eller stekpanna med beläggning. Fräs lök och ingefära ca 4 minuter. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka ihop ca 20 minuter.

  3. Kör i matberedare eller mosa med en gaffel. Servera såsen med grönsaker till nykokt pasta. Grillad kryddig korv är också gott till.

Vad tyckte du om receptet?