Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sommarkaka med mandelmassa och nektarin. En dunderkaka att lära sig utantill, eftersom den är så enkel och snabb. När du känner dig säker kan du testa att variera smaksättningen.
Sätt ugnen på 175°. Grovriv mandelmassan. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och ägg. Tillsätt mandelmassan.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. Kärna ur och skiva nektarinerna. Lägg dem i ett fint mönster ovanpå kakan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt den svalna. Pudra över florsocker och servera eventuellt med vispad grädde.