Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommargrönsaker med gomasiosalt

Grönsakerna marineras och serveras med eget smaksalt. En jättegod rätt till buffén.

Sommargrönsaker med gomasiosalt
Sommargrönsaker med gomasiosalt
Sommargrönsaker med gomasiosalt

Ingredienser

  • 1 knippamorötter
  • 1 knippalök- färsk
  • 2zucchini
  • 400 gsockerbönor- eller sockerärter

Till koket

  • 2 dlvitt vin- torrt + 2 dl olivolja
  • 2rosmarinkvistar
  • 1 msksalt- grovt
  • 1 mskströsocker

Garnering och servering

  • rosmarinkvistar
  • svarta oliver
  • gomasiosalt

Gör så här

  1. Skala eller skrapa morötterna och dela de stora. Skala löken, halvera eller klyfta den. Skiva zucchini, snoppa bönor.

  2. Värm vin, olja, rosmarin, salt och socker i en vid panna. Lägg i grönsakerna efterhand (börja med morötterna), koka sakta under lock tills de mjuknat.

  3. Lägg upp dem på ett fat och häll en del av marinaden över.

  4. Garnera med rosmarin och oliver och låt gästerna förse sig av gomasiosaltet.

Vad tyckte du om receptet?