Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarens legymsallad

Spröda, knapriga legymer i en lätt och luftig dillsås som kan göras i förväg om man så vill.

Sommarens legymsallad
Sommarens legymsallad
Sommarens legymsallad

Ingredienser

  • 200 gbondbönor- spritade, skalade
  • 100 gblomkål
  • 100 ggrön sparris
  • 50 gvaxbönor
  • 100 gprimörmorötter
  • 1vatten- + salt till kokning
  • 50 grädisor
  • 3salladslök

Dillmajonnäs

  • 1äggula
  • 2 tskcitron- nypressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 knippadill- liten knippa
  • 2 tskvatten
  • 1 dlsolrosolja
  • 0,5 dlmatlyoghurt

Gör så här

  1. Sprita och skala bondbönorna. Skär blomkålen i små buketter, sparris, vaxbönor och morötter i cm-stora bitar.

  2. Koka primörerna i saltat vatten så att de mjuknat men har kvar spänsten: bondbönor och morötter ca 4 min, blomkål ca 3 min, vaxbönor och sparris ca 2 min. Kyl dem därefter i iskallt vatten.

  3. Skiva rädisorna tunt och strimla salladslöken.

  4. Majonnäs: Mixa äggula, citronsaft, salt, dill och vatten. Tillsätt oljan droppvis till en slät och fin dillmajonnäs. Rör ner yoghurten och alla grönsakerna.

Vad tyckte du om receptet?