Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sommarens första marmelad görs på jordgubbar och rabarber. En fantastisk kombination!
Skiva jordgubbar och rabarber. Blanda med socker. Ställ i kylen 2 dygn.
Sjud jordgubbar, rabarber och socker i en kastrull 45–60 min. Rör om då och då. Gör ett marmeladprov genom att hälla 1 tsk marmelad på ett kallt fat. Låt svalna. Dra med en sked genom marmeladen, den ska inte flyta ihop igen.
Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och förvara i kylen.
Kökstipset! Låt jordgubbar, rabarber och socker stå i kylen 2 dygn för att alla smaker ska komma fram på bästa sätt. Bär- och fruktbitarna fylls också med socker. Marmelad får extra god smak och fin konsistens.