Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbs- och rabarbermarmelad - sommarens första marmelad

Sommarens första marmelad görs på jordgubbar och rabarber. En fantastisk kombination!

Jordgubbs- och rabarbermarmelad - sommarens första marmelad
Jordgubbs- och rabarbermarmelad - sommarens första marmelad
Jordgubbs- och rabarbermarmelad - sommarens första marmelad

Sommarens första marmelad

  • 300 gjordgubbar
  • 300 grabarber
  • 500 gströsocker

Gör så här

  1.  Skiva jordgubbar och rabarber. Blanda med socker. Ställ i kylen 2 dygn.

  2. Sjud jordgubbar, rabarber och socker i en kastrull 45–60 min. Rör om då och då. Gör ett marmeladprov genom att hälla 1 tsk marmelad på ett kallt fat. Låt svalna. Dra med en sked genom marmeladen, den ska inte flyta ihop igen.

  3. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och förvara i kylen.

  4. Kökstipset! Låt jordgubbar, rabarber och socker stå i kylen 2 dygn för att alla smaker ska komma fram på bästa sätt. Bär- och fruktbitarna fylls också med socker. Marmelad får extra god smak och fin konsistens.

Vad tyckte du om receptet?