Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatissallad är ett populärt tillbehör till grillat, kallskuret eller som fyllning i picknickbaguetten.
Här är ett recept på potatissallad som är krämig utan att bli kladdig och fet. Passar till buffébordet eller till grillat kött, fågel eller rökt lax. Funkar till vardag och fest, helt enkelt ett säkert kort!
Skala och koka potatisen i ca 20 minuter. Koktiden beror storlek och sort, så testa med en sticka så att potatisen är genomkokt och känns mjuk. Låt den sedan svalna.
Skala gurkan. Skär den på mitten längs med och kärna ur den genom att dra en tesked längs kärnraden. Hacka sedan både gurkan, den kalla potatisen, löken, smörgåsgurkan och äpplet och blanda ihop i en stor bunke.
Rör ner gräddfil och majonnäs. Blanda väl och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Lägg upp i vacker skål vid servering.
Recept från Mitt kök