Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vilka bär du väljer är en smaksak. Här har vi blandat jordgubbar, hallon, blåbär med mer exotisk physalis, men persikor och aprikoser skurna i klyftor blir också gott.
Blanda vetemjöl och socker. Arbeta in smöret med fingrarna och sist äggulan. Eller kör alltsammans helt kort i matberedaren.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm diameter. Kyl den 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Grädda formen mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna.
Creme patissiere: Vispa ihop och koka upp mjölk, socker och majsstärkelse i en rostfri kastrull. Sänk sedan värmen till låg. Rör samman äggulorna och vispa ner dem. Fortsätt vispa över värme tills krämen tjocknar, häll då genast upp den i en skål och låt den kallna.
Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm saft och vatten, lyft upp och smält gelatinbladen däri. Kyl och rör om emellanåt.
Bred ut krämen i pajskalet, lägg bären ovanpå. Och när gelét har börjat bli simmigt skedar du det över bären.