Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Runda små kakor med smak av citron och torkade hallonbitar och spritsad kristyr ovanpå.
Värm ugnen till 125 grader. Rör samman smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt citronmeliss, vetemjöl blandat med hjorthornssalt och arbeta ihop till en deg.
Dela degen och rulla ut den till längder. Dela i bitar och forma till bollar. Sätt dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten på ugnen, cirka 18 minuter. Låt kakorna svalna på plåten. Lägg över dem på bakgaller för att kallna.
Kristyr: Vispa äggvitan lätt i en skål. Tillsätt siktat florsocker och citronsaft och blanda till en jämn kristyr. Fyll i en spritspåse av plast och klipp av spetsen – nålfint. Spritsa kakorna i ett randigt mönster och garnera med smulor av frystorkade hallon.
Recept från Mitt kök