Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommardröm i glas

Blandade bär i gott gelé. Ta frysta eller färska bär, skillnaden blir bara att de frysta kan färga lagen om de hunnit tina helt.

Sommardröm i glas
Sommardröm i glas
Sommardröm i glas
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 10gelatinblad
  • 5 dlvatten- + 2 dl strösocker
  • 2 dlvitt vin
  • 200 gbjörnbär
  • 200 ghallon
  • 200 ghjortron
  • 225 gblåbär

Servering

  • 1 pktkelda vaniljsås

Gör så här

  1. Fördela bären i 12 glas à minst 1 dl – eller mer. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

  2. Koka upp vatten och socker. Dra kastrullen från värmen, ta upp och smält ner gelatinbladen.

  3. Tillsätt vinet, låt lagen kallna. Smaka av sötman som beror på vinet. Häll den kalla lagen över bären i glasen.

  4. Ställ kallt 3–4 timmar eller till nästa dag då de serveras med vispad vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?