Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så här års känns det helt rätt att blanda en caesarsallad med sparris och krispiga rädisor.
Dressingen: Mixa ihop ägg, sardeller, vitlök, citronsaft, senap och worcesterhiresås. Tillsätt oljan droppvis under mixning. Smaka av med salt och peppar.
Krutonger: Sätt ugnen på 175 grader. Bryt kavringen i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta brödet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Skala räkorna.
Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Förväll dem i lätt saltat vatten i cirka 4 minuter eller tills de är knappt mjuka. Lägg över sparrisen i en bunke med kallt isvatten så avstannar kokningen. Eller spola i iskallt vatten.
Bryt salladen i bitar. Dela sparrisstjälkarna i tre delar.
Blanda salladen med dressing, ost, sparris och rädisor precis vid servering. Vänd runt så att alla blad blir täckta.
Toppa salladen med räkor och krutonger.
Recept från Mitt kök