Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarbullar med toscatäcke

Recept på kardemummabullar med toscatäcke. Gardera med bakplåtspapper så slipper du eventuell toscakräm på plåten.

Sommarbullar med toscatäckeSommarbullar med toscatäckeSommarbullar med toscatäcke

Vetedeg

  • 150 gsmör
  • 5 dlmjölk
  • 50 gjäst
  • 1 dlströsocker
  • 2 krmsalt
  • 1 mskkardemumma- mald
  • 870 gvetemjöl- (14,5 dl)
  • 1ägg- till pensling

Toscasmet

  • 150 gsmör
  • 2mandel- rostad, flagad (påsar à 100 g)
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlmjölk
  • 0,5 mskvaniljsocker

Fyllning

  • 100 gsmör- rumsvarmt (50 + 50 g)
  • 2 mskströsocker- (2 + 2 msk)
  • 1 mskkardemumma- mald (0,5 + 0,5 msk)

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37°.

  2. Finfördela jästen i en bunke eller i en hushållsassistent. Rör ut jästen i lite av degvätskan. Blanda ner resten av degvätskan, socker, salt och kardemumma.

  3. Blanda i det mesta av mjölet (spara 1/2 dl till utbakning) och arbeta eller kör till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Täck och låt degen jäsa 30 min.

  4. Sätt ugnen på 250°. Blanda samtliga ingredienser till tosca-täcket i en kastrull. Rör om och låt den sjuda ca 1 minut på svag värme. Ställ åt sidan.

  5. Sätt 36 pappersformar på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Dela degen på mitten. Kavla degen i två omgångar, ca 35 x 50 cm. Bred ut det rumsvarma smöret och strö över socker och kardemumma.

  7. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 18 bitar, ca 3 cm breda. Lägg bullarna i formarna. Låt jäsa övertäckta 30–40 min.

  8. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

  9. Fördela toscasmeten över bullarna och grädda ytterligare 6–7 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?