Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarbiscotti med nötter och torkade bär


Lättbakade skorpor med nötter och torkade bär.

Sommarbiscotti med nötter och torkade bär

Sommarbiscotti med nötter och torkade bär

Sommarbiscotti med nötter och torkade bär

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 4 dlhavregryn
  • 4 dlvetemjöl
  • 2 dlhasselnötskärnor- grovhackade rostade
  • 1 dltranbär- torkade eller körsbär och blåbär
  • 2 tskbakpulver
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 2ägg
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1,5 dlyoghurt

Gör så här

  1. Blanda havregryn, vetemjöl, hasselnötter, tranbär, blåbär, bakpulver, strösocker och salt i en bunke.

  2. Vispa samman ägg, rapsolja och­ ­yoghurt och tillsätt i bunken. Rör ihop till en deg. Ta upp på mjölad arbetsbänk och dela degen i 3 delar. Rulla varje del till en rulle lika långa som en plåt.

  3. Lägg rullarna glest på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 225 grader, cirka 15 minuter i mitten av ugnen. Skär varje längd i 2 centimeter sneda skivor. Rosta skivorna på plåten med snittytan uppåt, cirka 10 minuter. Låt skorporna torka några timmar i avstängd ugn med ugnsluckan på glänt. Förvara i kakburk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök