Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättbakade skorpor med nötter och torkade bär.
Blanda havregryn, vetemjöl, hasselnötter, tranbär, blåbär, bakpulver, strösocker och salt i en bunke.
Vispa samman ägg, rapsolja och yoghurt och tillsätt i bunken. Rör ihop till en deg. Ta upp på mjölad arbetsbänk och dela degen i 3 delar. Rulla varje del till en rulle lika långa som en plåt.
Lägg rullarna glest på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 225 grader, cirka 15 minuter i mitten av ugnen. Skär varje längd i 2 centimeter sneda skivor. Rosta skivorna på plåten med snittytan uppåt, cirka 10 minuter. Låt skorporna torka några timmar i avstängd ugn med ugnsluckan på glänt. Förvara i kakburk.
Recept från Mitt kök