Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Somennudlar med thaikryddad quornfärs och kål

Smakrik och fräsch rätt på thaikryddad quornfärs, somenudlar och kålblandning. Att köpa färdigskuren kålblandning är en smart genväg och finns att hitta i grönsakskyldisken. Asiatisk fisksås finns i vegetarisk variant men kan vara lite klurig att hitta.

Somennudlar med thaikryddad quornfärs och kål
Somennudlar med thaikryddad quornfärs och kål
Somennudlar med thaikryddad quornfärs och kål
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gsomennudlar
  • 1 påsequornfärs- fryst (300 g)
  • 3ägg
  • 1 påsekålmix- med rödkål och grönkål (325 g), Garant

Marinad

  • 50 gingefära
  • 3 msksoja- japansk
  • 2 mskfisksås- vegetarisk, asiatisk
  • 1 tskströsocker

Gör så här

  1. Marinad: Skala och riv ingefäran fint på rivjärn. Lägg i en skål och rör ner övriga ingredienser. Tillsätt 3 msk olja. Blanda i den frysta quornen.

  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  3. Vispa upp äggen lätt med 1 krm salt. Stek i 1/2 msk olja i en stekpanna tills de fått krämig konsistens. Lägg på ett fat.

  4. Stek färsen 3–4 min. Tillsätt kålmixen och låt steka med ca 2 min. Vänd ner ägg och nudlar och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Somennudlar

Somenudlar är tunna nudlar av vete som kan bytas ut mot risnudlar