Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Solskensbullar

Recept på solskensbullar som skiner som små solar på kakfatet.

SolskensbullarSolskensbullarSolskensbullar
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 13 dlvetemjöl- (780 g)
  • 1 dlströsocker
  • 2 tskkardemumma- stött
  • 1 tsksalt
  • 150 gsmör- rumsvamt
  • 50 gjäst
  • 5 dlmjölk

Fyllning

  • 4 dlvaniljkräm

Pensling

  • ägg

Garnering

  • smör- smält
  • strösocker

Gör så här

  1. Häll det mesta av mjölet samt socker, kardemumma och salt och  i en stor bunke eller i en hushållsassistent. Klicka i smöret.

  2. Smula jästen i bunken. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen.  Arbeta till en blank och smidig deg som släpper bunkens kanter, ca 5 min. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 30 min.

  3. Ta upp degen på  mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Dela degen i fyra delar och rulla dem till längder. Dela varje längd i 10 bitar och rulla varje bit till en slät bulle. Låt bullarna jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 250°. Häll vaniljkrämen i en spritspåse. Gör ett hål med fingret i varje bulle. Fyll hålet med vaniljkräm. Låt bullarna jäsa ca 10 min.

  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen 5–8 min. Låt svalna på galler.

  6. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och rulla eller doppa dem i strösocker.

  7. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?