Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på solskensbullar som skiner som små solar på kakfatet.
Häll det mesta av mjölet samt socker, kardemumma och salt och i en stor bunke eller i en hushållsassistent. Klicka i smöret.
Smula jästen i bunken. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Arbeta till en blank och smidig deg som släpper bunkens kanter, ca 5 min. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 30 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Dela degen i fyra delar och rulla dem till längder. Dela varje längd i 10 bitar och rulla varje bit till en slät bulle. Låt bullarna jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°. Häll vaniljkrämen i en spritspåse. Gör ett hål med fingret i varje bulle. Fyll hålet med vaniljkräm. Låt bullarna jäsa ca 10 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen 5–8 min. Låt svalna på galler.
Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och rulla eller doppa dem i strösocker.
Recept Saga Aneng, Hembakat