Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Solrosquiche med potatis och getost

Strö solrosfrön i en smord pajform innan degen trycks ut, de ger god smak och knaprig konsistens. Om pajen bakas i god tid kan den värmas   ugnen på 125° ca 30 min innan den serveras. Täck då med aluminiumfolie.

Solrosquiche med potatis och getost
Solrosquiche med potatis och getost
Solrosquiche med potatis och getost

Pajdeg

  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 150 gsmör- kallt, i bitar
  • 2äggulor
  • 2 mskvatten

Till formen

  • 2 msksmör
  • 0,5 dlsolrosfrön

Fyllning

  • 8potatisar- kokta, skalade (ca 700 g)
  • 2 dlörter- hackade; basilika, gräslök och persilja
  • 50 ggetost
  • 5ägg
  • 3 dlgräddfil
  • 1 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Tillbehör

  • körsbärstomater
  • örter- färska

Gör så här

  1. Pajdeg: Blanda samman vetemjöl, smör och äggulor i matberedare. Tillsätt vattnet och kör hastigt ihop degen. Kavla ut degen. Smörj en pajform, 28 cm i diameter, och strö ut solrosfröna i botten och en bit upp runt kanten. Tryck ut pajdegen i formen. Ställ kallt 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min. Tärna eller mosa potatisen.

  3. Lägg potatis och örter i pajskalet och smula över getost.

  4. Vispa samman ägg, gräddfil, mjölk, salt och peppar. Häll det i formen. Grädda pajen ca 40 min.

  5. Garnera med körsbärstomater och kvistar av färska örter.

Vad tyckte du om receptet?