Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Solrospesto med grönkål och tryffel

Recept på solrospesto med grönkål och tryffel. Peston är fullpackad med nyttigheter som solrosskott och solrosfrö. Den passar som tilltugg med en skiva mozzarella, men även till pasta med svamp. Kallpressad solrosolja har en nötig god smak av solrosfrö. I stället för vitlök smaksätts denna pesto med tryffelolja.

Solrospesto med grönkål och tryffel
Solrospesto med grönkål och tryffel
Solrospesto med grönkål och tryffel
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 bladgrönkål- repad
  • 1 dlsolrosskott- grönkålsskott eller ärtskott
  • 1 dlgroddar- t ex broccoligroddar eller linsgroddar
  • 1 dlvästerbottensost- riven
  • 1 dlsolrosolja- kallpressad, eller mild olivolja
  • 0,5solrosfrön- rostade
  • 1 tskvit tryffelolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Repa och hacka grönkålen. Koka upp lättsaltat vatten och förväll grönkålen ca 2 min. Låt rinna av väl. Krama ur vattnet och lägg den i en mixer eller i en mixerbägare tillsammans med skott, groddar, ost, olja och solrosfrö.

  2. Mixa samman. Smaka av med tryffelolja och krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?