Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på solrospesto med grönkål och tryffel. Peston är fullpackad med nyttigheter som solrosskott och solrosfrö. Den passar som tilltugg med en skiva mozzarella, men även till pasta med svamp. Kallpressad solrosolja har en nötig god smak av solrosfrö. I stället för vitlök smaksätts denna pesto med tryffelolja.
Repa och hacka grönkålen. Koka upp lättsaltat vatten och förväll grönkålen ca 2 min. Låt rinna av väl. Krama ur vattnet och lägg den i en mixer eller i en mixerbägare tillsammans med skott, groddar, ost, olja och solrosfrö.
Mixa samman. Smaka av med tryffelolja och krydda med salt och peppar.