Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Solrosfrökex

Här är ett gott kex som är perfekt till ostbrickan. Passar bra till alla slags ostsorter.

SolrosfrökexSolrosfrökexSolrosfrökex
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 dlsolrosfrön
  • 0,5 dlsesamfrön
  • 1,75 dlmandelmjöl
  • 1 mskfiberhusk
  • 1 msklättströ- eller sötströ
  • 0,5 tsksötströ
  • 1 krmsalt
  • 2,5 dlvatten
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 155 grader.

  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.

  3. Tillsätt vatten, rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla ett par minuter.

  4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Lägg det på en plåt och dra bort det översta bakplåtspapperet, strö över flingsalt. Skåra upp fyrkantiga kex med en vass kniv.

  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter, tills den torkat. Titta till bröden mot slutet.

  6. Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Låt kexen svalna och ta bort det från bakplåtspappret, bryt i bitar. Förvara i lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök