Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Solrosbröd med tomatröra

Bröden blir lite sega och får god smak av solroskärnor. Vi har blandat dem i degen och strör dem även på  bröden före gräddning. 

Solrosbröd med tomatröra
Solrosbröd med tomatröra
Solrosbröd med tomatröra

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 2 tsksalt
  • 1 mskråsocker
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dlsolroskärnor- rostade
  • 13 dlvetemjöl special

Pensling

  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig.

  2. Tillsätt salt, råsocker, olivolja, solroskärnor (spara eventuellt lite till garnering) och mjöl lite i taget. Arbeta degen kraftigt. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

  3. Arbeta ihop degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i bitar och forma till avlånga bröd. Låt jäsa övertäckta på en plåt med bakplåtspapper ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla med olivolja och strö eventuellt solroskärnor över bröden. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bröden kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?