Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kall och svalkande sommarsoppa som med fördel görs dagen före servering så att smakerna får mogna i kylen.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär varje tomat i fyra tjocka skivor. Kärna ur paprikorna och skär varje paprika i fyra klyftor. Skala löken och skär i klyftor. Skala vitlöksklyftorna.
Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Rosta i övre delen av ugnen cirka 25 minuter.
Ta ut och lägg paprikan i en plastpåse 10–15 minuter, då lossnar skalet lättare. Dra skalet av paprikan. Låt grönsakerna kallna.
Soppan: Mixa alla grönsaker med sin vätska, sambal oelek, fond, vinäger, olivolja och socker. Späd med lite vatten i taget, mängden beror på hur mycket vätska som finns i grönsakerna. Smaka av med salt.
Låt smakerna mogna i kylen. Ringla basilikaolja i den kalla soppan vid servering.
Basilikaolja: Mixa ingredienserna med mixerstav.