Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Solgul tomatsoppa i glas

Kall soppa är en bra bufférätt som med fördel kan göras dagen före kalaset.

Solgul tomatsoppa i glasSolgul tomatsoppa i glasSolgul tomatsoppa i glas
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 0,5gurka
  • 1paprika- gul
  • 600 gtomater- gula, ca
  • 1 litengul lök
  • 3vitlöksklyftor- hackade
  • 1 skivavitt bröd- dagsgammalt
  • 3 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskolivolja
  • 67 dlvatten
  • 4 mskgrönsaksfond
  • salt
  • tabasco

Rågkrutonger

  • rågbröd- grovt
  • olivolja
  • flingsalt

Till servering

  • selleristjälkar
  • sparris- färsk, grön, skivad
  • pumpakärnor

Gör så här

  1. Skala gurkan. Skär grönsakerna i bitar och mixa till fint hack tillsammans med vitlöken i en matberedare.

  2. Kantskär brödet. Tillsätt brödet i bitar, vinäger, olivolja, vatten och fond. Mixa till en slät soppa.

  3. Smaka av med salt och tabasco, det får gärna vara lite sting i soppan. Låt smakerna mogna i kylen.

  4. Sätt ugnen på 225 grader.

  5. Rågkrutonger: Skär brödet i stänger. Pensla med olivolja och strö på flingsalt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.

  6. Vid servering: Häll upp soppan i glas eller koppar. Stick ner grönsaksstänger och strö på pumpakärnor. Lägg en krutong över varje glas.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök