Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kall soppa är en bra bufférätt som med fördel kan göras dagen före kalaset.
Skala gurkan. Skär grönsakerna i bitar och mixa till fint hack tillsammans med vitlöken i en matberedare.
Kantskär brödet. Tillsätt brödet i bitar, vinäger, olivolja, vatten och fond. Mixa till en slät soppa.
Smaka av med salt och tabasco, det får gärna vara lite sting i soppan. Låt smakerna mogna i kylen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Rågkrutonger: Skär brödet i stänger. Pensla med olivolja och strö på flingsalt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.
Vid servering: Häll upp soppan i glas eller koppar. Stick ner grönsaksstänger och strö på pumpakärnor. Lägg en krutong över varje glas.
Recept från Mitt kök