Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I solfröotto med ramslök och sparris byt riset ut mot solrosfrön. Passar bra som mellanrätt eller på en buffé. Använd gärna hemkokt kycklingbuljong i risotton.
Hetta upp oljan till 180°. Fritera 12 ramslöksblad och låt rinna av på hushållspapper. Hacka 8 ramslöksblad.
Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör ca 2 min. Tillsätt solrosfröna och fräs ytterligare 1 minut. Häll på vinet och låt det koka in. Späd med buljongen i omgångar under omrörning. Koka utan lock ca 30 min. Blanda ned parmesan och hackade ramslöksblad i risotton.
Skala sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt den rinna av.
Servera fröotton rykande varm, toppad med parmesan och friterad ramslök tillsammans med sparrisen.