Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Solägg

Ett danskt sätt att skapa en liten munsbit, som passar till en lille en, snapsen. Receptet är från Sönderjylland.

Solägg
Solägg
Solägg

Ingredienser

  • 4ägg
  • 1 lvatten
  • 4 msksalt- grovt
  • 2 mskteblad

Fyllning

  • 2 msksvensk senap
  • 1 mskmajonnäs
  • 2 mskkapris
  • 1 mskgräslök- fint hackad

Tillbehör

  • kapris
  • cocktailkapris
  • gräslök

Gör så här

  1. Koka äggen 6–7 min. Spola äggen under rinnande kallt vatten ochskala dem. Koka under tiden upp vatten med salt och te. Låt lagen svalna.

  2. Lägg sedan ner de skalade äggen i den mörka salta lagen och låt dem ligga 1–2 timmar.

  3. Halvera äggen och ta ut ägggulorna. Mosa gulorna med senap och majonnäs. Blanda i kapris och gräslök och fördela fyllningen i äggen. Garnera med kapris och gräslök och servera cocktailkapris till.

Vad tyckte du om receptet?