Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sojastekt lax med paksoi och sockerärter

Hittar du inte paksoi i din butik kan den ersättas med späd vitkål.

Sojastekt lax med paksoi och sockerärter
Sojastekt lax med paksoi och sockerärter
Sojastekt lax med paksoi och sockerärter

Sojamarinad

  • 1 dljapansk soja
  • 1 mskhonung
  • 1,5 mskingefära- finhackad färsk
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 1 tsksambal oelek
  • 1 tsksesamolja

Grönsaker

  • 1 knippasalladslök
  • 4pak choi
  • 1sockerärter- ask (200 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksesamolja
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 1bulgur- eller ris

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i marinaden och låt marinera 15–30 min i rumstemperatur.

  2. Grönsaker: Skölj och strimla salladslök och paksoi. Ansa sockerärterna.

  3. Stek laxen i en panna på medelstark värme 2–3 min per sida.

  4. Woka grönsakerna i en varm panna med rapsolja och sesamolja. Krydda med salt.

  5. Servera laxen med grönsakerna och bulgur eller ris. Använd marinaden som sås.

Vad tyckte du om receptet?