Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sojapicklade ägg

Ju längre äggen ligger i marinaden, desto mer bruna och -picklade blir de. Ligger de tillräckligt länge blir gulan picklad och får en djup orange färg och -extremt krämig konsistens. Rekommendationen är att pickla i cirka 3 dagar.

Sojapicklade äggSojapicklade äggSojapicklade ägg
Sojapicklade ägg. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 4ägg
  • 4 mskjapansk soja
  • 4 mskrisvinäger
  • 1,5 mskströsocker
  • 0,5 mskingefära- grovt hackad

Gör så här

  1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 3 min. Spola av dem med kallt vatten.

  2. Koka upp soja, vinäger, socker och ingefära i en kastrull. Låt svalna.

  3. Skala äggen och lägg ner i marinaden. Låt marinera i kylen ca 3 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Tove Nilsson