Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sojamarinerad lax med färskostkräm och gräslök

Recept på marinerad lax med färskostkräm. Laxen får god smak och sälta av sojan som passar fint med citron och färskost.

Sojamarinerad lax med färskostkräm och gräslök
Sojamarinerad lax med färskostkräm och gräslök
Sojamarinerad lax med färskostkräm och gräslök
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 180 glaxloin- utan skinn och ben t ex Fröja eller Salma
  • 2 mskjapansk soja
  • 50 gfärskost
  • 100 gnaturell yoghurt
  • 0,5citron
  • 1 krmsalt
  • 0,5baguette
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 krukagräslök
  • 50 gforellrom
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär laxen längs med så att det blir två långsmala bitar. Lägg dem i en plastpåse och häll på soja. Marinera i ca 10 min. Låt färskosten bli rumstempererad.

  2. Rör samman ost och yoghurt. Skölj citronen noga i ljummet -vatten. Riv skalet och blanda ner i osten. Krydda med salt.

  3. Skär baguetten i 1/2 cm tjocka skivor och pensla med olja. Rosta dem i stekpanna eller grillpanna.

  4. Skär laxen i skivor. Skär gräslöken fint. Bred citronfärskost på crostinin. Toppa med lax, forellrom, gräslök och nymald peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept att laga till buffé: