Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sojafärs med nudlar och mangold

Recept på sojafärs med nudlar och mangold. Har du en bit färsk ingefära hemma är den god att riva och blanda med färsen. Klart på max 30 min!

Sojafärs med nudlar och mangoldSojafärs med nudlar och mangoldSojafärs med nudlar och mangold
Strö jordnötter över färsnudlarna och servera med chilisås. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gsojafärs- fryst
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 dlsoja- japansk
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 200 gglasnudlar
  • 400 gmangold
  • 1 knippalök- färsk
  • 50 gjordnötter- salta
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • sweet chilisås- srirachasås eller annan stark sås

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken. Blanda den frysta färsen med vitlök, soja, vinäger, 1 msk socker, 2 krm salt och 2 krm peppar. Låt stå ca 15 min.

  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten.

  3. Strimla mangolden. Ansa och strimla löken. Grovhacka jordnötterna.

  4. Stek färsen i 2 msk olja ca 3 min. Blanda i mangold och lök och stek ca 3 min. Vänd ner nudlarna och låt dem bli varma.

  5. Strö jordnötter över färsnudlarna och servera med chilisås.

Vad tyckte du om receptet?