Kökstipset: Bullarna går bra att frysa men vänta med att pensla med smör och strö på socker tills det är dags att servera.
Recept på grunddeg till vetebullar:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på blåbärsbullar penslade i smör, doppade i socker. Används frysta blåbär så blanda dem med 1 msk vetemjöl och 1 msk strösocker innan de strös över degen.
Gör grunddegen enligt receptet.
Kavla ut degen på lätt mjölad arbetsbänk till en platta, ca 45 x 45 cm. Bred på smör, riv över mandelmassan och strö på kardemumma och blåbär.
Gör ett treslag, vik en tredjedel av degen in mot mitten och därefter den andra delen över så att det bildas tre lager. Kavla ut plattan något. Skär i 3 cm breda avlånga remsor. Tvinna dem och forma till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett -bakplåtspapper över och därefter en bakduk och låt jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12 min. Ta ut och låt dem svalna.
Smält smöret och låt det svalna. Häll sockret i en djup tallrik. Doppa eller pensla bullens ovansida med smör och doppa ner ovansidan i sockret.
Kökstipset: Bullarna går bra att frysa men vänta med att pensla med smör och strö på socker tills det är dags att servera.
Recept på grunddeg till vetebullar: