Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sockersotad finlax med zucchinisallad

Till sockersotad finlax med zucchinisallad används Salma eller Fröya som är laxarnas lax, och man köper det finaste ryggpartiet.

Sockersotad finlax med zucchinisallad
Sockersotad finlax med zucchinisallad
Sockersotad finlax med zucchinisallad
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 200 glax- av ryggbiten
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksesamfrön- svarta

Zucchinisallad

  • 2zucchini- små
  • 200 gböngroddar

Sesamdressing

  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 0,5 dltahini (sesampasta)
  • 1 mskjapansk soja
  • 0,5 mskingefära- finriven
  • 2 tskcitron- pressad, eller lime
  • 1 tsklönnsirap- eller flytande honung
  • 1 krmchiliflakes

Garnering

  • citron- eller lime

Gör så här

  1. Sesamdressing: Mixa alla ingredienser i en mixer eller med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).

  2. Svarva zucchinin med grönsaksvarv eller skär tunt med kniv. Lägg upp på fat tillsammans med böngroddar.

  3. Gnid in laxen med socker, salt och peppar.

  4. Stek laxen på riktigt hög värme tills den precis blivit sotad, 1/2 –1 minut på varje sida.

  5. Skär laxen i skivor. Strö över sesamfrön. Servera med zucchinisallad och sesamdressing.

Vad tyckte du om receptet?