Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sockerkringlor

Hembakade bullar som penslas med smör och doppas i socker före servering.

Sockerkringlor
Sockerkringlor
Sockerkringlor
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 100 gsmör
  • 2 dlmjölk
  • 1 stägg
  • 0,5 dlsocker
  • 1 krmsalt
  • 0,75 tskhjorthornsalt
  • 78 dlvetemjöl

Pensling

  • 50 gsmör- smält
  • 0,5 dlsocker
  • 1 mskvaniljsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Lös upp jästen i lite av degspadet.

  2. Tillsätt resten av degspadet, ägg, socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg.

  3. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 20 bitar. Rulla ut till 35 cm långa längder. Forma till kringlor.

  4. Lägg på plåt med bakpapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i mitt i ugnen i 250 grader, cirka 8 minuter.

  5. Pensla med smält smör och doppa i socker blandat med vaniljsocker. Ska kringlorna sparas, så vänta med att pensla dem tills de ska serveras.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök