Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sockerkaka med vanilj är en klassisk kaka. Byt ut vaniljsockret mot rivet skal från en citron eller apelsin som variation.
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Låt svalna.
Vispa ägg och socker till ett fluffigt, ljust skum. Sikta i de torra ingredienserna. Tillsätt smörblandningen och blanda ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen 50–55 min. Känn med en sticka att kakan är färdig.
Ta ut kakan och låt den vila ca 5 min i formen. Vänd upp kakan på ett fat och låt den svalna under formen.