Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sockerkaka med vanilj

Sockerkaka med vanilj är en klassisk kaka. Byt ut vaniljsockret mot rivet skal från en citron eller apelsin som variation.

Sockerkaka med vanilj
Sockerkaka med vanilj
Sockerkaka med vanilj
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 3ägg
  • 3 dlströsocker
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker- äkta

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175°.
 Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Låt svalna.

  2. Vispa ägg och socker till ett fluffigt, ljust skum. Sikta i de torra ingredienserna. Tillsätt smörblandningen och blanda ihop till en jämn smet.

  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen 50–55 min. Känn med en sticka att kakan är färdig.

  4. Ta ut kakan och låt den vila ca 5 min i formen. Vänd upp kakan på ett fat och låt den svalna under formen.

Vad tyckte du om receptet?