Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sockerkaka med salvia

Testa denna snabbt hopsvängd kaka med en lite ovanlig smaksättning av salvia. Klassiker med en twist!

Sockerkaka med salvia
Sockerkaka med salvia
Sockerkaka med salvia
De citronsyrliga salviabladen passar fint som smaksättare i en sockerkaka. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 dlhonung
  • 50 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1,5 tskbakpulver
  • 2 msksalvia- hackad

Glasyr

  • 2 dlflorsocker
  • 2 mskvatten

Garnering

  • salviablad- ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer 1 ½ liter. Vispa ägg, socker och honung ­pösigt. Smält smöret. Häll i mjölken och låt det koka upp. Blanda ner smöret i äggsmeten.

  2. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med salvian.

  3. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 35–40 min. Vänd upp kakan på ett galler och låt kallna.

  4. Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och ringla över kakan. ­Garnera eventuellt med salviablad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Sockerkaka med kardemumma 

Saftig sockerkaka med lime