Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Testa denna snabbt hopsvängd kaka med en lite ovanlig smaksättning av salvia. Klassiker med en twist!
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer 1 ½ liter. Vispa ägg, socker och honung pösigt. Smält smöret. Häll i mjölken och låt det koka upp. Blanda ner smöret i äggsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med salvian.
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 35–40 min. Vänd upp kakan på ett galler och låt kallna.
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och ringla över kakan. Garnera eventuellt med salviablad.
Läs också: