Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sockerkaka bakad med mandelmjöl. Om man vill kan man smaksätta kakan med finrivet skal från en citron. Servera gärna sockerkakan som en bakelse med lätt vispad grädde och färska bär.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en sockerkaksform med smör och bröa den med mandelmjöl.
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
Smält smöret i en kastrull, dra av från värmen och tillsätt grädden.
Vispa upp lättströ eller sötströ och ägg fluffigt. Vispa ner smörblandningen, crème fraiche och de torra ingredienserna i äggvispet.
Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Ta ut kakan och låt den vila i 4-5 minuter i formen. Vänd sedan upp kakan på ett fat och låt den svalna under locket.
Recept från Mitt kök