Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En saftig sockerkaka med kokos och smak av karamell. Den rosa chokladen smakar fruktigt och ger kakan en vacker färg.
Sätt ugnen på 175°. Rosta kokosen i en torr stekpanna i ca 10 min. Klä en avlång form, ca 2 liter, med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker riktigt ljust och luftigt. Smält smöret och låt det sjuda tills det är ljusbrunt och doftar nötigt och karamelligt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ner mjölblandningen växelvis med smör och yoghurt i äggsmeten. Vänd försiktigt runt till en jämn smet. Tillsätt kokosen. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt kakan svalna i formen i ca 5 min innan den stjälps upp och får kallna på galler.
Hacka och smält den rosa chokladen över vattenbad. Rör i oljan. Häll chokladen över sockerkakan och låt stelna.