Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på härligt bärig sockerkaka med choklad. Tycker du att det är svårt att klä en krusig kakform med bakplåtspapper? Fukta papperet med vatten och kram ur, det blir mjukt och formbart.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en liten kastrull. Ta kastrullen av värmen och blanda i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör ner mjöl och vaniljpulver. Vänd ner bär och choklad försiktigt, bara så att det blandas.
Häll smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda kakan ca 45 minuter eller tills den är klar, känn med provsticka.
Låt kallna.
Rör ihop ingredienserna till glasyren, tillsätt lite mera florsocker eller vatten för att glasyren ska ha en trögflytande konsistens. Ringla glasyren över kakan. Låt kallna.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök