Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sockerkaka med hallon och choklad

Recept på härligt bärig sockerkaka med choklad. Tycker du att det är svårt att klä en krusig kakform med bakplåtspapper? Fukta papperet med vatten och kram ur, det blir mjukt och formbart.

Sockerkaka med hallon och choklad
Sockerkaka med hallon och choklad
Sockerkaka med hallon och choklad
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

    Kaksmet

    • 50 gsmör
    • 1 dlmjölk
    • 3ägg
    • 2 dlsocker
    • 3 dlkakmjöl med bakpulver
    • 1 tskvaniljpulver
    • 2 dlbär- blandade frysta, t ex hallon och blåbär
    • 75 gvit choklad- , hackad

    Glasyr

    • 0,67 dlflorsocker
    • 1 mskvatten

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smält smöret i en liten kastrull. Ta kastrullen av värmen och blanda i mjölken.

    3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör ner mjöl och vaniljpulver. Vänd ner bär och choklad försiktigt, bara så att det blandas.

    4. Häll smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda kakan ca 45 minuter eller tills den är klar, känn med provsticka.

    5. Låt kallna.

    6. Rör ihop ingredienserna till glasyren, tillsätt lite mera florsocker eller vatten för att glasyren ska ha en trögflytande konsistens. Ringla glasyren över kakan. Låt kallna.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

    Recept från Mitt kök