Fler mjuka kakor bakade med saffran hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saffranssockerkaka. Ett bra alternativ om du inte vill eller hinner baka något annat med saffran.
Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret tills det blir gyllene och doftar
nötigt. Låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt tillsammans med saffranet. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd i det. Blanda smör och grädde och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad kransform, 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min tills en provsticka är torr när den sticks i kakan.
Låt kakan svalna i formen i ca 5 min innan den stjälps upp och får kallna. Pudra över florsocker vid servering.
Fler mjuka kakor bakade med saffran hittar du här: