Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sockerkaka med citron och basilika

Sockerkaka - saftigt recept. Färsk basilika och citrus sätter piff på mjuka sockerkakor.

Sockerkaka med citron och basilikaSockerkaka med citron och basilikaSockerkaka med citron och basilika
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 3 stägg
  • 2 dlsocker
  • citronskal- rivet,från 1 citron
  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 3 mskbasilika- finhackad
  • 3 dlvetemjöl

Glasyr

  • 1,5 dlflorsocker
  • 11,5 mskvatten
  • 1 mskbasilika- hackad

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna.

  2. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Tillsätt citronskal, citronsaft och basilika.

  3. Rör ner smöret och mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda i ugn, 175 grader, i cirka 45 min. Låt kakan svalna.

  4. Blanda florsocker, vatten och basilika till en glasyr. Häll glasyren över kakan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Sugen på att baka mer med citron? Spana in några av våra favoriter här!