Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sockerdoppade vaniljsnurror

Recept på vaniljsnurror. Vackra goda bullar att bjuda på till fikat eller kalaset. Så goda!

Sockerdoppade vaniljsnurrorSockerdoppade vaniljsnurrorSockerdoppade vaniljsnurror
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 satsvetedeg- se grundrecept

Fyllning

  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 4 mskströsocker
  • 1 tskvaniljpulver- eller 1 msk vaniljsocker

Garnering

  • 3 msksmör- smält
  • strösocker

Gör så här

  1. Gör vetedegen enligt grundreceptet.

  2. Rör ihop smör, socker och vanilj.

  3. Utbakning. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en kaka, 45 x 30 centimeter. Bred på fyllningen. Vik degen dubbelt eller gör treslag: Vik den översta tredjedelen av kakan mot mitten. Vik sedan den undre delen över. Kavla ut degen lite lätt och skär i ca 2 centimeter breda remsor. Dra ut remsorna försiktigt. Tvinna remsorna och forma dem till snurror på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

  4. Värm ugnen till 225 grader. Grädda snurrorna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler under bakduk. Pensla bullarna med smöret och dopa dem i sockret.

Vad tyckte du om receptet?

Du hittar grundrecept till bulldeg HÄR!

Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök