Du hittar grundrecept till bulldeg HÄR!
Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vaniljsnurror. Vackra goda bullar att bjuda på till fikat eller kalaset. Så goda!
Gör vetedegen enligt grundreceptet.
Rör ihop smör, socker och vanilj.
Utbakning. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en kaka, 45 x 30 centimeter. Bred på fyllningen. Vik degen dubbelt eller gör treslag: Vik den översta tredjedelen av kakan mot mitten. Vik sedan den undre delen över. Kavla ut degen lite lätt och skär i ca 2 centimeter breda remsor. Dra ut remsorna försiktigt. Tvinna remsorna och forma dem till snurror på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Grädda snurrorna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler under bakduk. Pensla bullarna med smöret och dopa dem i sockret.
Du hittar grundrecept till bulldeg HÄR!
Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök