Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är bullar som smälter i munnen. Om du som jag gillar Philadelphiaost och lemon curd är de här bullarna ett måste.
Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm.
Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att den löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, ägg, kardemumma och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg.
Låt degen jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i två delar och kavla ut varje till en kvadrat som mäter cirka 30 x 30 centimeter.
Dela degplattan i 16 jämnstora rutor.
Blanda Philadelphiaost, smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Lägg en tesked av fyllningen mitt på varje ruta. Lägg en knapp tesked lemon curd ovanpå.
Vik och nyp ihop kanterna, det är viktigt att kanterna sitter ihop ordentligt annars åker fyllningen ut. Lägg bullarna med skarven neråt på en bakpappersklädd plåt eller lägg dem i bullformar.
Låt bullarna jäsa i cirka 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 8 minuter.
Strax innan du ska servera bullarna, pensla dem med smält fett och doppa dem i socker.
Recept från Mitt kök