Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sockerärter med parmesan, mynta och rostad hasselnötsvinägrett

Både sockerärter och salladsskott går bra att odla på balkongen eller uteplatsen. 

Sockerärter med parmesan, mynta och rostad  hasselnötsvinägrettSockerärter med parmesan, mynta och rostad  hasselnötsvinägrettSockerärter med parmesan, mynta och rostad  hasselnötsvinägrett

Ingredienser

  • 300 gsockerärter
  • 1 lsalladsskott- blandade eller 1 påse (120 g)
  • 1 dlmynta- plockad eller 1/2 kruka
  • 50 gparmesan
  • 1 dlhasselnötter

Dressing

  • 3 mskhasselnötsolja- eller jordnötsolja
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 krmflingsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Förväll sockerärterna i vatten ca 1 minut. Lägg dem i iskallt vatten tills de är helt avkylda. Ta upp och låt rinna av. Blanda sockerärter och salladsskott i en skål. Plocka myntan och blanda med salladen.

  2. Hyvla parmesan över salladen.

  3. Rosta hasselnötterna i torr panna. Hacka dem grovt.

  4. Dressing: Blanda olja, vinäger och hälften av hasselnötterna. Smaka av med salt och peppar.

  5. Ringla dressingen på salladen och strössla över resten av nötterna.

Vad tyckte du om receptet?