Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Socker- och rosmarinkokta morötter

Morötter smakar extra gott ihop med apelsin och rosmarin och passar dessutom till alla julrätter.

Socker- och rosmarinkokta morötter
Socker- och rosmarinkokta morötter
Socker- och rosmarinkokta morötter

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 5 dlapelsinjuice
  • 4morötter
  • 1 knipparosmarin- färsk
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 dldill- hackad

Gör så här

  1. Häll sockret i en tjockbottnad kastrull och låt det smälta.

  2. Sänk värmen och tillsätt apelsinjuice. Skala och skär morötterna i slantar.

  3. Lägg i rosmarinkvisten och de slantade morötterna och låt koka tills morötterna är mjuka.

  4. Red av såsen med lite maizena utrörd i vatten. Servera med mycket hackad dill.

Vad tyckte du om receptet?